Skip to main content
solidpharma-nonpublic

Solidpharma Inside

By juni 18, 2024juni 20th, 2024No Comments

Onderzoek K2 met Universiteit Ziekenhuis Antwerpen

Vitamine K2 staat steeds meer in de schijnwerpers binnen de gezondheids- en voedingswetenschappen. Deze essentiële vitamine, vaak over het hoofd gezien, blijkt cruciaal voor een breed scala aan biologische functies en biedt talrijke gezondheidsvoordelen. Onderzoek is dan ook belangrijk om verder de werking en voordelen van vitamine K2 te begrijpen. Vitamine K2 kan leiden tot een betere preventie en behandeling van diverse gezondheidsproblemen, wat bijdraagt aan een verbeterde levenskwaliteit. Solidpharma heeft vier referenties met vitamine K2: Pure K2, Pure Calcium +, Pure D FORTE Plus en Pure Vascuflow.

Vitamine K2 onder de vorm van MK7 is een heel belangrijke vitamine voor de gezondheid. In deze prospectieve pilotstudie willen we het effect karakteriseren van orale vitamine K2-suppletie op cardiovasculaire, metabole en botgezondheid bij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen met peritoneale dialyse of niertransplantatie als niervervangingstherapie, waarbij we ons richten op het leeftijdsafhankelijke effect van vitamine K2.

Er zijn mogelijk factoren die de vitamine K2-status kunnen beïnvloeden:

  1. Dieetbeperkingen: nierpatiënten hebben vaak dieetbeperkingen, die de inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K2 kunnen beperken, zoals gefermenteerde voedingsmiddelen (bijv. natto), bepaalde kazen en dierlijke producten.
  2. Verlies van voedingsstoffen: Bij peritoneale dialyse wordt een dialyseoplossing gebruikt die in de buikholte wordt ingebracht en vervolgens wordt afgevoerd, waardoor bepaalde voedingsstoffen verloren gaan.
  3. Veranderingen in de darmflora: Peritoneale dialyse kan het evenwicht van darmbacteriën beïnvloeden, wat mogelijk van invloed is op de synthese en absorptie van vitamine K2 in de darmen.

Gezien deze overwegingen is het raadzaam voor nierpatiënten om hun vitamine K2-spiegels te controleren en eventuele tekorten aan te pakken.

We zijn ontzettend benieuwd naar de resultaten van deze studie en houden jullie op de hoogte

Leave a Reply